Biståndsverksamhet

engelskaflaggan Saiba Gote’s english pages >>:

lightworkers

Biståndsorganisationen Saiba Gote

Under 2008 gjorde jag, Göte Norberg, en fyra månader lång resa i Indien som fick mitt liv att ta en ny riktning. Jag greps djupt av fattigdomen i de små byarna på den indiska landsbygden och beslöt att göra något för att lindra nöden, framförallt för kvinnor och barn. Jag tog pengar ur egen ficka och for runt och delade ut mat och skolmaterial. När pengarna tog slut for jag hem igen och nu samlar jag in pengar till mer bistånd som jag hoppas kunna dela ut under en ny resa.

Nu går allt överskott från mitt eget arbete till hjälparbete. För att samla in medel till fortsatt bistånd har jag startat hjälporganisationen Saiba Gote.

(Se aktuella bilder och rapporter från hjälparbetet här: Aktuellt).

Så blev jag Saiba Gote:

I Indien fick jag ett nytt namn, Saiba Gote, och det fick bli namnet på den biståndsverksamhet som jag senare under 2008 startade för att hjälpa behövande systrar och bröder på vår jord. Verksamheten bedrivs som en enskild firma, Saiba Gote, och pengar som kommer in till verksamheten går i första hand till mat och skolmaterial.

Vilka är behövande?

Jag går på känslan och då blir det i första hand fattiga, handikappade och barn som hjälpen går till. Pengarna till biståndet kommer dels från mitt eget arbete som bärare och förmedlare av Kärlek och Ljus (massagehealing, m.m.) samt från föredrag och kurser. Dels kommer medel i form av penninggåvor som sätts in på Saiba Gotes konton.

Alla inkomna penninggåvor går oavkortade (100 procent) till mat, skolmaterial, m m. Ingenting av penninggåvorna går till transporter och administration. Till det används mina egna injobbade pengar.

Läs under Behandlingar så ser du vad jag arbetar med för att få in pengar till transporter, resor, mutor, m.m.

Se aktuella bilder och rapporter från hjälparbetet här: Aktuellt.

Du som vill stödja hjälporganisationen Saiba Gote kan sätta in pengarna på:

  • Plusgiro 47 27 30-1 eller
  • Bankgiro 299-0299

Skickar du bidraget från utlandet, använd de här kontouppgifterna:

  • SWIFT/BIC; NDEASESS IBAN;  SE70 9500 0099 6042 0472 7301

Har du frågor om hjälparbetet? Ring eller mejla mig:

2013-09-16: Svenska sponsorer sökes till flickors skolgång!

Hej, Saiba Gote heter jag och jag har en biståndarörelse, som jag startade efter en resa till Indien. Först ägnade jag mig åt att hjälpa till att starta upp en ”slumskola” i Goa. På ett år fick vi in ca 40 elever, byggde skolhus, toalett och inhägnad lekplats/skolgård. Undervisningen fungerade OK. Jag deltog i allt, också att tigga pengar till projektet på den lokala marknaden. Men här startade mina misstankar om att allt ej stod rätt till.

Om jag fick ihop 10.000 rupies på en dag så redovisades endast ca 3.000 rupies av skolan. En vän forskade vidare i detta och det visade sig ligga en engelsman bakom allt och pengarna gick till hans konto i England. Jag hoppade av samarbetet, blev t o m mordhotad av ledningen för det (Edukatortrust heter de). Efter en tids funderande började jag dela ut mat till de jag trodde var fattiga. Alla var det ej visade det sig vid mina kontroller och besök. Grannar till de jag hjälpte blev aggressiva när de ej fick min hjälp. Även de jag hjälpte blev hotfulla när hjälp avslutades.

Så jag började planera för nästa steg, ty hjälpa det ville jag. Det ger så mycket när man får hjälpa de som verkligen behöver. Det ger kunskap o glädje. Nu sedan ca tre år tillbaka har jag funnit något som ger mycket till alla – utom till korruption och lögner! Jag söker sponsorer till flickor som vill gå i skola, men som p g a familjesituationen inte kan det, svenska sponsorer som sponsrar en flickas skolgång, vilket kostar 2.500-3.000 kr/år. För detta får flickan bo i skolan, frukost, lunch, middag, ordinarie undervisning, extra engelsk undervisning, tillsyn dygnet runt, leva och leka som barn med andra barn och inte minst, de slipper slavarbete och prostitution.

Kraven jag har på flickornas familjer är enkla, låt flickan gå i skola så länge hon vill och vi har möjlighet att hjälpa, samt att hon ej får giftas bort i unga år. Jag förhandlar med familjen och övertygar dem om att låta dottern få utbildning. Som lite plåster till familjer blir det ibland lite hjälp med mat, ris, en höna så de får ägg, ett får eller get som ger mjölk och avkommor som kan ätas eller säljas. Jag besöker familjerna och skolorna för att se allt är ok. Ser även gärna att sponsorer träffar ”sina”tjejer. Jag ordnar möten, transporter m m. Mindre och tillfälliga bidrag går till hjälp med utflykter, transportkostnader etc. Dessutom har jag hittills lagt in eget kapital varje år för att kunna driva detta projekt.

Indien är som många länder väldigt korrumperat så att sända ekonomisk hjälp och tro att den skulle komma dit den var avsedd är ej att tänka på. Jag tar tacksamt emot hjälp i form av gåvor, fysisk hjälp, råd och tips. Råd och tips ger jag även gratis till de som så önskar. I min del av arbetet med detta projekt köper jag från behövande i Indien tyger, kläder etc, som jag sedan säljer på marknader i Sverige. Och jag tigger. Allt arbete gör jag utan egen ekonomisk ersättning.

  • Vill du ge ett bidrag så är mitt konto:  BG 299-0299  saibagote
  • E-post: saibagote@yahoo.se
  • Phones: +46 70 357 46 26 (Sweden), +91 997 537 69 09 (India)

Detta var lite om mig just nu.  Vandra i kärlek och ljus! Ta emot vad dagen ger, och glöm ej ta väl hand om dej själv!

Kram

Saibagote

Hjälp mig hjälpa Chima så att hon kan gå i skolan! 

Indien 2012-03-28

Hej alla vänner!

En 12-årig tjej i Karnataka, Chima Radhold, behöver din hjälp – nu! Hon är en av de bästa i sin klass och vill gå i skolan, men hennes familj saknar pengar till det i år. Hon har gått 5 år i skolan nu och skulle börjat 6:e klass i juni. Vad behövs? Jo, 2.500 kr. För det får hon undervisning + extra undervisning, en bädd, frukost, lunch, middag och tillsyn dygnet runt, uniform, en utflykt, och får  bo med sina kompisar.

Hjälp mig hjälpa henne!

Arbetskompisar, vänner, zumbagrupper, eller enskilda… alla är välkomna att ge ett bidrag till Biståndsorganisationen Saiba Gote: Bankgiro 299-0299.

Tillsammans fixar vi det!!!

Läs mer om Chima i mina resebrev från Indien: Aktuellt

Saiba Gote Sairam Norberg

Annonser

%d bloggare gillar detta: